Ghid vizitatori

GHIDUL VIZITATORILOR

o    Vizitarea bolnavilor, acolo unde este posibila, se va face numai conform programului stabilit de catre conducerea unitatii si afisat la poarta spitalului. 

o    Vizitatorii sunt indrumati la patul bolnavilor de un cadru mediu desemnat medical coordinator sectie sau  de asistenta sefa.In situatia mai multor vizitatori, acestia vor fi introdusi pe rand ,astfel ca numarul lor la un bolnav sa nu depaseasca 2 persoane. 

o    Este interzis vizitatorilor introducerea de alimente contraindicate regimului dietetic al bolnavului sau in cantitate prea mare. Este interzisa si introducerea de alcool. 

o    Vizitatorii vor evita discutiile neplacute ce pot afecta pacientii , vor respecta linistea celorlalti bolnavi internati. Pentru bolnavii deplasabili este recomandabil ca vizita sa se desfasoare in holuri sau in camerele din sectii amenajate corespunzator. 

o    Vizitatorilor le este interzis fumatul in unitate. În caz contrar aceştia vor fi amendaţi în conformitate cu prevederile art.10 lit.a din legea nr.349/2002. 

o    Vizitatorii trebuie sa respecte orele de vizita si sa dea curs indicatiilor medicilor, personalului sanitar sau de paza.

o    Numarul maxim de vizitatori admisi la un pacient este de doua persoane.

o    Se interzice vizitarea pacientilor de catre persoanele care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (in special viroza respiratorie, boala diareica acuta, boala eruptiva, etc.).

o    La intrarea in sectie vizitatorii vor avea echipament de protectie asigurat de spital: halat sau pelerina, botosei, masca si boneta.

o    Se vor folosi circuitele si caile de acces semnalizate pentru vizitatori. Vizitatorii nu vor determina pacientii sa iasa din incinta spitalului in tinuta de spital.

Se vor respecta indicatiile medicului curant cu privire la alimentele permise, in functie de specificul afectiunii si al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicate.

Vizitatorii vor respecta indicatiile personalului medico-sanitar privitoare la masurile aplicate in situatii epidemiologice deosebite (carantina, etc.).

 

Lasă un răspuns