Organizaţia Caritas Alba Iulia

Organizaţia Caritas Alba Iulia este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, înfiinţată în baza Legii nr. 21/06.02.1924 de Arhiepiscopia Romano Catolică din Alba Iulia şi înregistrată la Judecătoria Alba Iulia cu numărul 170/PJ/1990.
După perioada de început, când organizaţia s-a ocupat cu distribuirea ajutoarelor primite din străinătate, a urmat o perioadă de organizare şi consolidare a structurii, s-au format centre teritoriale prin care sunt ajutaţi nevoiaşii. În tot acest timp s-a pus accent pe identificarea problemelor concrete ale comunităţii, pe colaborarea cu instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale la nivel local, regional şi naţional.
Organizaţia Caritas Alba Iulia este membă în Confederaţia Caritas România, for reprezentativ al organizaţiilor Caritas din România. Confederaţia Caritas România este membră în Caritas Europa (Bruxelles) şi în Caritas Internationalis (Roma).
În 2004 Organizaţia Caritas Alba Iulia a primit din partea Guvernului României statutul de organizaţie de utilitate publică. În 2005 serviciile furnizate de către organizaţie au fost acreditate de către instituţiile agreate de stat. În prezent organizaţia derulează proiecte complexe în domeniul asistenţei sociale în 6 judeţe ale ţării (Alba, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş).
Misiune şi obiective

Misiunea Organizaţiei Caritas Alba Iulia este promovarea carităţii şi dreptăţii sociale.
Obiectivele organizaţiei sunt:

• promovarea de concepte şi orientări în politica socială,
• reintegrarea celor săraci şi marginalizaţi în societate, fără deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice,
• dezvoltarea comunitară,
• cooperarea cu autorităţile locale, naţionale şi cu alte organizaţii naţionale şi internaţionale, •asigurarea unui potenţial uman calificat şi motivat,
• redarea demnităţii umane fiecărei persoane.

Contact:

RO-547535 Sângeorgiu de Pădure, str. Petőfi S. nr. 5-7, jud.: Mureș;

Tel: 0265-578.080

 

Lasă un răspuns